Konkurrere?

Konkurranser innen styrkeløft kalles stevner. Alle stevner har en forbredelsesdel og en konkurransedel. Forbredelsesdelen består av innveiing (1,5-2timer før stevnestart), inntak av næring og oppvarming. På innveiing må man fortelle hvilke vekter man ønsker å ha i sitt første løft. Vær 100% sikker på at du klarer disse vektene. Man må også fortelle om man løfter med utstyr eller «utstyrsfritt». Konkurransedelen består av stevnestart og deretter de øvelsene knebøy (tre forsøk), benkpress (tre forsøk) og markløft (tre forsøk). På regionale og nasjonale stevner er det premieutdeling til slutt. Regionale og nasjonale stevner sender også invitasjon til stevne i god tid før påmeldingsfristen. Invitasjonen legges på NSF og/eller regionen sine sider. Vi anbefaler alle nye løftere å løfte på et klubbstevne før de melder seg på regionale eller nasjonale stevner.
Lisens: dersom man ønsker å delta på et stevne, må man ha løst lisens. Lisens får man ved å betale for «konkurrerende medlemskap» og å gi beskjed til styret at det ønskes at det bestilles opp lisens. Før man bestiller lisens må det underskrives en antidoping-kontrakt. Dersom man mangler lisens og ønsker å løfte på et stevne, må det bestilles lisens før man melder seg på.
Påmelding: når man finner et stevne man ønsker å delta på, sender man en mail til styret. Styret har ansvaret for påmelding til alle stevner. Klubben betaler også påmeldingsavgift for alle deltakere. Du trenger altså ikke betale inn påmeldingsavgiften som står i invitasjonen.
Før stevne: sjekk at du har alt du trenger i god tid før stevne! Her finner du en liste over hva du må og hva du bør ha på stevnedagen. Tren med konkurranseregler og signaler med din trener i god tid før stevnedagen. Det er viktig at du gjør deg kjent med hva som kreves og forventes på stevnedagen.
10345728_10152543451937528_5707447351301868896_n