Søndag ble det arrangert fagdag i klubben med fire svært dyktige bidragsytere. Fagdagen ble holdt i forkant av en treningssamling for løftere som skal delta på NM Ung-Jun-Vet 2015, og de utvalgte temaene tok sikte på å forberede både løftere, lagledere og trenere i klubben.

 

IMG_6268-2

 

Erfarne Jørgen Hansen tok opp forskjellige aspekter knyttet til hvordan man kan bli en bedre løfter. Han delte en rekke gode eksempler og tips knyttet til forholdet mellom progresjon og skaderisiko, samt en del tips til hvordan man kan utfordre seg selv på andre måter enn kun å øke vektene. Jeg tror alle som hørte på fikk med seg noen nyttige tips knyttet til tilstedeværelse og tilnærming til egen trening.

 

Th1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var også så heldige at Thomas Olsen kom for å dele sin kunnskap om forholdet mellom ernæring og prestasjon i styrkeløft. Han tok for seg nøkkelpunkter og grunnprinsipper som er nyttige for både løftere og trenere å ha kjennskap til med tanke på prestasjon. Blant annet tok Thomas opp spørsmål relatert til kosttilskudd og antidoping. I tillegg snakket han om hvordan vi kan møte nye medlemmer med tanke på vektklasse og ernæring, samt hvordan man kan tenke om energioverskudd og -underskudd i forhold til mengdetrening og oppkjøring.

 

Juniorlandslagssjef, Lars Samnøy, var også på besøk for å gi oss et innblikk i tekniske aspekter ved programmering i excel, samt dele litt av sine erfaringer som trener. Lars ga oss eksempler på hvordan man kan løse utfordringer knyttet til arbeid med svakheter, samt hvordan man kan variere øvelsesutvalg på en konstruktiv måte i forskjellige situasjoner. Han vektla også viktigheten av god dialog mellom utøver og trener, og understreket hvor viktig det er med høy grad av tilstedeværelse av trenere i klubben. Økt kompetanse på trening vil gjøre hele klubben sterkere. Lars og Jørgen rundet av før lunsj med å snakke om laglederrollen og viktigheten av et godt avklart forhold mellom utøver og lagleder på stevner.

 

IMG_6273

 

Etter lunsj  ble det en mer praktisk gjennomgang med klubbens sportslige leder Bo Andrè Bergan. Han har vært ansvarlig for gjennomføringen av fagdagen, og avsluttet med en demonstrasjon av surreteknikk. Swara stilte opp som prøvekanin.

 

 

 

IMG_6286

 

Fagdagen ble alt i alt svært vellykket med omtrent 25 deltakere som fikk faglig påfyll. Vi satser på å arrangere flere lignende samlinger i fremtiden for å øke kunnskapen blant utøverne og trenerne i klubben vår.

 

 

IMG_6281

 

Deltakerne ble også servert pizza. Her nyter Kristin Bakkeli litt påfyll før utstyrsøkt på påfølgende treningssamling.

 

 

Written by Marianne Yggeseth